Doxa Óra Árak

Isten Élő Lelke Jöjj, Isten Élő Lelke, Jöjj, Áldva Szállj Le Rám - 463. Református Ének - Youtube

Thu, 08 Sep 2022 04:56:05 +0000
katás-egyéni-vállalkozó-pályázat-2021
Imre, 2015. június 3. szerda Ezzel a szép énekkel vette kezdetét Vácott a Pünkösd délutáni bemerítési Istentisztelet. Először a négy fehérruhás bizonyságtétele hangzott el, miközben az énekkar szolgált. Dr. Urbánné Dobos Anikó Filippi 3. 14-et idézte, s a saját életéből merítve példát, vallotta: Nem az a fontos, hogy honnan jöttél, hanem az, hogy hová méssz! Bíró-Tímár Dorottya a gyülekezeti és a világi élet közötti kontrasztra hívta fel a figyelmet, majd Pál apostol Efézusi levelének 3. részének rsét idézte:" Ezokáért meghajtom térdeimet a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja előtt. " Rottek Réka egy csendes héten tért meg. Bizonyságtételét a Példabeszédek 4. 23-mal zárta: " Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet. " Tóth Máté hívő családban nőtt fel, s járt évek óta gyülekezetbe, azonban egy barátjának tragikus elvesztése vezette az Úrhoz, és változtatta meg gyökeresen életét. A 37. Zsoltár szép 4. és 5. versét választotta: " Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit.
  1. „Isten élő lelke jöjj” — Archívum - Magyarországi Baptista Egyház (bemerítés, vác)
  2. Békefy Lajos: LÉLEKHÍVOGATÓ-PÜNKÖSDKÖSZÖNTŐ (IV.) Isten élő Lelke jöjj, áldva szállj le rám… A VILÁGKERESZTYÉNSÉG EGYETEMES PÜNKÖSDI LÉLEK-HÍVÁSA

„Isten élő lelke jöjj” — Archívum - Magyarországi Baptista Egyház (bemerítés, vác)

Ekkor és csakis ekkor nyer értelmet számunkra Jézus Krisztus keresztje. Ekkor már Jézus nem csak egy példakép, egy hős, egy nagyszerű ember, hanem azzá lesz, akinek mondja magát: "Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért. " (Mk 10, 45) Megint hadd idézzem annak szavait, aki nemrég élte ezt át: "Szükségem volt az Úr bocsánatára és Jézus vezetésére. Így letettem Krisztus elé az életem. És abban a pillanatban megkönnyebbülést éreztem, fellélegezhettem a teher súlya alatt, már nem volt teher rajtam, eltűnt. Mert az Úr felszabadí tott engem ez alól. János is ezt mondja első levelében: "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minden gonoszságtól. " (1Jn 1, 9) S ha eddig ti tokza tos volt a Szentlélek munkája, ezt követően sem más. Olyan történések veszik kezdetét az immár hívő életében, ami kívülről befelé kukkantva a keresztyénségbe megfoghatatlan, elképzelhetetlen, és még a szavak nyomán sem nyer értelmet.

  • Isten élő lelke jojo.info
  • Győztes Élet: Isten élő lelke jöjj
  • A középkor irodalma

Isten élő lelke jöjj - YouTube

Isten élő lelke, jöjj (ReFúzió) - YouTube

Békefy Lajos: LÉLEKHÍVOGATÓ-PÜNKÖSDKÖSZÖNTŐ (IV.) Isten élő Lelke jöjj, áldva szállj le rám… A VILÁGKERESZTYÉNSÉG EGYETEMES PÜNKÖSDI LÉLEK-HÍVÁSA

Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti. " A hitvallást tevőket nemcsak az énekkar, hanem a tavalyi 10 megtért alkalmi kórusa köszöntötte. Az ünnepélyes hitvallás megtétele után a megtérőket Floch Gábor ifjúsági lelkész merítette a medencébe, miközben Meláth Attila személyre szóló igeverseket olvasott fel egyenként. A szárítkozás alatt a szép számban megjelent gyülekezetnek Meláth Attila Kolossé 2. 6-15. közötti igeverseket olvasta fel, s hangsúlyozta: Nem kell több, csak Jézus Krisztus! Az igehírdetés után Tóth Zoltán, és Lakati Péter presbiterek, valamint Meláth Attila és Floch Gábor lelkészek kézrátételes imádsága következett. Lakati Péter gyülekezetvezető az köszöntötte a legfrisebb hitvallókat. Az imaház előtti szeretetvendégség alatt őszinte gratulációkat, kedves ismerőseik köszöntéseit fogadhatták a Váci Gyülekezet "legifjabb" tagjai.

Szerző Üzenet Elküldve: 2008. máj. 11., vasárnap 13:43 Bentlakó Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37 Hozzászólások: 6087 Isten élő Lelke jöjj, áldva szállj le rám, Égi lángod járja át szívem és a szám! Oldj fel, küldj el, tölts el tűzzel! Isten élő Lelke jöjj, áldva szállj le rám! Isten élő Lelke jöjj, légy vezérem itt, Ó, segíts, hogy hagyjam el bűnök útjait! Isten élő Lelke jöjj, légy vezérem itt! Isten élő Lelke jöjj, hadd lehessek szent, S Jézusommal légyek egy már e földön lent. Isten élő Lelke jöjj, hadd lehessek szent! Isten élő Lelke jöjj, győzedelmet adj, S majd a végső harcon át mennybe fölragadj! Isten élő Lelke jöjj, győzedelmet adj! Vissza a tetejére cilla Elküldve: 2008. 12., hétfő 14:29 Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20 Hozzászólások: 3994 Elküldve: 2008. 13., kedd 12:40 Erika Elküldve: 2008. jún. 01., vasárnap 18:50 1. Úr lesz a Jézus mindenütt, Hol csak a napnak fénye süt, Úr lesz a messze tengerig, Hol a hold nem fogy s nem telik. 2. Őneki mondjunk hő imát, Díszítsük azzal homlokát, Jó illat légyen szent neve, Minden napon dicsérete.

Ez a történet arról szól, hogy Isten nem mondott le az elromlott emberről és elromlott világról, hanem ígéretet tett arra, hogy egyszer megoldja a lázadásunk következményeit. Ez a történet arról szól, hogy mindent, ami elromlott, Isten helyreállít: a kapcsolatunkat Vele, a lelkünket, a testünket, a világot. A lelkünket, akár ma, akár most, a Jézus Krisztusba vetett hit nyomán a Szentlélek isteni élettel újítja meg (ha kérjük Jézusért), a testünket a halálunk után a feltámadásban állítja helyre, és az egész teremtett világot a végső nagy napon, amikor az igaz Bíró elválasztja a jót és a rosszat egymástól. Ez tehát az élő Istennek a megoldása erre a helyzetre, amiben vagyunk. Ebből a helyreállításból mi látszik ma? Hívő keresztyének megvál tozott élete, az egyház sokszor próbált, de elpusztíthatatlan közössége, amely letéteményese ennek az üzenetnek, az "igehirdetés bolondságának". Mi látszik Isten munkájából? Míg másutt, Dél-Amerikában, Afrikában, Ázsiában sodró és tömeges, itt, Európában csendes, elrejtett, de valóságos mozdulások.